1

Värmekällan Väst AB
Falkenberg

Välkommen till IVT-Center Väst och Värmekällan Väst AB! Vi installerar och servar värmepumpar från IVT i åt mängder av nöjda kunder i Falkenberg. Vi är återförsäljare av IVT och kan deras produkter utan och innan. Därför erbjuder vi även regelbunden service så att du kan fortsätta att njuta av din värmepump.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om IVTs sortiment av värmepumpar eller du vill ha en offert på installation eller service. Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss.

Är din värmepump i behov av service i Falkenberg?

Regelbunden service av en auktoriserad servicepartner är starkt rekommenderat för att din värmepump ska hålla så länge som möjligt. Vi på Värmekällan Väst AB/IVT Center har certifierade servicereparatörer som servar värmepumpar i Falkenberg. Detta både för att temperaturen i ditt hem ska fortsätta vara så behaglig som möjligt, samt för att du ska hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt.

Boka service eller be om offert!  Huvudkontor

  Industrivägen 55
  433 61 Sävedalen
  Orgnr: 556504-2438

  Kontaktuppgifter:

  Tel: 020-565 000
  Jour: 070-852 05 26
  E-post: info@ivtcenter.se

  Öppettider

  Måndag – Fredag: 8.00-16.00
  Lunchstängt: 11.30 -12.30
  Lördag och Söndag: Stängt

  Behöver du hjälp med värmepumpar i din stad?

  Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet inom värmepumpar och energibesparing
  och hjälper gärna även dig med din värmepump. 

  Kompletta värmesystem
  med IVT Värmepumpar i Falkenberg

  Att installera en värmepump från IVT i Falkenberg gör att du utvinner energi från luft, mark eller vatten. En värmepump använder väldigt lite elektricitet för att utvinna energi för att överföra den till ditt värmesystem. En värmepump är därför ett oerhört miljövänligt och effektivt alternativ för att värma upp ditt hus då den minskar energiförbrukningen. Därmed kan du spara på både miljö och elräkning.

  bergvärmepump ivt geo 500 värmekällan väst ab

  Bergvärmepumpar

   Bergvärmen är det bästa alternativet när man ser till energibesparing. Bergvärmen har högts temperatur av dem alla under de kallaste månaderna då husen och fastigheterna kräver som mest energi.

  Luftvärmepump IVI AirX 400/400S

  Luft/vattenvärmepumpar

   När man har för långt till berg eller man har en för liten tomt för att gräva ner jordvärme är en luft/vattenvärmepump det självklara valet.

  värmepump ivt aero 900 värmekällan väst ab

  Luft/luftvärmepumpar

  Luft/luftvärmepumpar lämpar sig väl för dagens smarta hem. Dess luftreningsfunktioner, AC och att de är lätta att styra via SMS eller WiFi gör den till en värmepump som passar de flesta hem. 

  Frånluftsvärmepumpar

  Frånluftsvärmepumpar är ofta installerade i tvättstugor, groventréer eller badrum där utrymmet är begränsat. Just därför är frånluftsvärmepumpen också mycket kompakt.

  Berg-, jord- och sjövärme
  i Falkenberg

   

  På fackspråk kallas även dessa värmepumpar för vätska/vatten värmepumpar eftersom man hämtar energin från berget under, jorden eller en sjö via en kollektorslang. I kollektorslangen finns en vätska vilket idag oftast är en bioetanol och vattenblandning, men det kan också vara en glykolblandning. Efter att värmepumpen hämtat upp energin  så omvandlas den till värme som levereras ut på det vattenburna värmesystemet. Man använder alltså samma typ av värmepump för att hämta energin ur dessa olika energikällor, även om vissa mindre anpassningar kan behöva göras beroende på vilken energikälla det rör sig om.

  Luft / vattenvärmepumpar
  i Falkenberg

   

  En luftvatten värmepump hämtar energin som finns i uteluften. Luftvärmepumpen omvandlar denna energi till att ge fastigheten värme och varmvatten. Vanligtvis installeras en luft/vattenvärmepump tillsammans med en kompatibel del från samma tillverkare, som innehåller varmvattenberedare, eltillskott och styrenhet. Men det går även att på bra sätt komplettera t.ex en befintlig vedanläggning med en luft/vattenvärmepump.

  "Mycket nöjd. Två veckor efter säljmötet med PO var värmepumpen installerad. Snyggt arbete och installatören tog allt skräp med när det var klart. Vi är mycket nöjda."

   

  Annie Thingvall

      

  "Klart trevlig och kunnig personal som hjälpte mig med vår IVT värmepump till överkomligt pris."

   

  Jukka T

      

  "Snabb service och de kan vad dem håller på med."

   

  Andreas B

      

  Frånluftsvärme
  i Falkenberg

   

  Frånluftsvärmepumpen ventilerar huset samtidigt som den sköter uppvärmningen av värme och varmvatten. Det är värmen i frånluften som återvinns och görs om till ny värme. Frånluft är gammal uppvärmd luft i huset som behöver vädras bort. Samtidigt som den gamla dåliga luften ventileras bort så sugs det in ny frisk luft utifrån till huset via spaltventiler i fönstren eller väggventiler i väggarna.

  Luft / luftvärmepumpar
  i Falkenberg

   

  En Luft/luftvärmepump hämtar energin i uteluften och omvandlar den till värmeenergi som överförs till luften inomhus. Man räknar att en luft/luftvärmepump är ett komplement till den befintliga uppvärmningen i huset.

  Detta gör att man behöver ha kvar sina elradiatorer även efter man installerat luft/luftvärmepumpen. Trots att luft/luftvärmepumpen är mycket effektiv så kanske den inte orkar att hålla uppe värmen på egen hand under årets kyligaste perioder. Just därför måste någon annan form av värmekälla finnas med.

  Värmepumpar för
  fastigheter i Falkenberg

   

  Vill du ha alternativ för effektiv uppvärmning av större fastighet eller bostadsrättsförening i Falkenberg? Vi på Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet av arbete mot både villaägare och fastighetsägare. Läs gärna mer om hur vi arbetar mot fastighetsägare eller kontakta oss för att boka in ett kostnadsfritt hembesök.

  Värmekällan Väst AB

  Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet av luftvärmepumpar och har arbetat som IVT-partner sedan 1980 under namnet IVT-Center Väst. Vi är experter på energibesparing och har lång erfarenhet av förnybar energi. Det gör vårt företag till det självklara valet när du ska investera i en ny värmepump, solceller eller poolvärme. Eftersom inget hem är det andra likt rekommenderar vi att du bokar in ett kostnadsfritt hembesök med oss. Då kan vi anpassa vår offert helt efter dina behov och förutsättningar. Vi utför våra tjänster med stort ansvar och levererar en nyckelfärdig och optimal energisparlösning.

  Nöjd-kund-garanti

  Värmekällan Väst AB  och Energimannen har av IVT värmepumpar utsetts till Sveriges bästa återförsäljare kategori ”flest nöjda kunder”. En prestigefylld och ärorik utmärkelse som visar att vi tar hand om våra kunder på absolut bästa sätt. Ett arbete vi jobbat med i många år.

  Vi hoppas såklart på ännu fler nöjda kunder framöver och för att du ska känna dig trygg med oss erbjuder vi nöjd-kund-garanti.

  10 års garanti ingår. För vi chansar aldrig.


  För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp får du alltid 10 års garanti på kompressorn (hjärtat i din värmepump) när du köper en värmepump från IVT. Garantin gäller när du köper någon av våra värmepumpar för villor med en effekt upp till 20 kW och servar den enligt IVT:s serviceprogram. Garantin skiljer sig från en försäkring genom att du aldrig behöver koppla in något försäkringsbolag om något skulle hända med din värmepump. Istället ringer du direkt till din oss på Värmekällan Väst AB så hjälper vi dig.

  Hör av dig till oss om du vill veta mer om våra garantier eller klicka dig vidare för att läsa mer.

  Värmepump Falkenberg

   

  Det finns mängder av fördelar med att installera en värmepump i Falkenberg. Vi som jobbar på IVT Värmepumpar har både produkterna och erfarenheten som gör att du kan känna dig trygg i din nya investering. Även om det kostar att installera en ny värmepump i Falkenberg, sparar du betydligt mycket mer på längre sikt. Energin som används till att värma upp huset hämtas ur lagrad solvärme vilket gör system både miljövänligt och effektivt. Genom att byta ut ditt befintliga värmesystem till en modern värmepump i Falkenberg kan du bidra till att både natur och miljö mår bättre, samtidigt som du sänker dina kostnader

  Kontakta oss så hjälper våra certifierade installatörer i Falkenberg dig med med både installation och service.

  Kostnadseffektivt

  En av de främsta anledningarna till att många byter värmesystem är minska sina elkostnader. Även om pumpen och installationen kostar, sparar du på sikt in detta med en betydligt lägre energiförbrukning. Exakt hur mycket du sparar beror även vilken typ av luftvärmepump du installerar.

   

   

  Miljövänlit

  Efter att du installerat din värmepump så får du din värme på ett mer miljövänligt sätt. Energin hämtas ur lagrad solvärme vilket gör det till förnyelsebar energi. Genom att byta ut ditt befintliga värmesystem kan du därmed bidra till att göra en bra sak för natur och miljö samtidigt som du sänker dina kostnader på ett effektivt sätt.

   

   

  Hur fungerar egentligen en värmepump?

   

  En värmepump använder naturligt lagrad solenergi från berg, jord, luft eller vatten. Med hjälp av gratis solenergi förvandlas värmepumpen till ett utmärkt system för att värma upp din bostad. Värmepumpar har även funktionen att värma upp ditt vatten till en mycket låg kostnad. Med hjälp av termodynamikens naturlagar omvandlar värmepumpens kompressor energin ifrån dessa källor till värme och varmvatten så att du kan njuta av det i din bostad.

  Den stora energiutvinningen sker när köldmediet övergår från vätska till gas eller från gas till vätska. För att köldmediet ska kunna förångas och sedan kondensera igen måste trycket förändras. Det är kompressorn i köldmediesystemet som får trycket att öka varpå expansionsventilen sänker trycket.

  För att värmepumpen ska bli så effektiv som möjligt vill den ha så hög temperatur det går från energikällan samtidigt som den ska producera en så låg temperatur som möjligt för uppvärmning.

   

  Vi förser Falkenberg med billigare och mer
  effektiv uppvärmning

   

  Genom att installera en värmepump så räknar vi med att sänka uppvärmningskostnaderna med mellan 60-80%, jämfört med om tidigare uppvärmning har varit med hjälp av el eller olja. 

  I en del fall vid byten av värmepumpar så dimensionerar man om den, och byter i vissa fall även ut den mot en större modell. Då kommer man att kunna göra en betydligt större besparing mot tidigare, men kan också behöva komplettera sin energikälla. Finns ett värmesystem för bergvärme installerat behöver det ibland kompletteras med ytterligare ett borrhål för att klara få upp tillräckligt med energi för den större och kraftigare värmepumpen.

  Vilken storlek ska du välja?

  När man dimensionerar storleken/effekten på en värmepump är det viktigt att man räknar på förbrukningen från tidigare värmekälla, om värmen exempelvis kom från en oljepanna, elpanna eller från direktverkande el. På så sätt får man en bra förståelse för hur mycket energi fastigheten kräver och hur installationen av värmepumpen bör utföras. Det är även fördelaktigt att ta hänsyn till fastighetens storlek och den totala ytan som behöver värmas upp.

  Vid speciella fall då man inte har någon tidigare förbrukning att gå efter behöver man istället räkna på hur mycket effekt som krävs per kvadratmeter. Vid dessa fall behöver man ta hänsyn till fastighetens ålder, vilken typ av isolering och fönster fastigheten har i dagsläget, samt hur många våningsplan huset har.

  Man behöver också se till vart i Sverige fastigheten är belägen, då man i beräkningarna tar med att det är ett kallare klimat i norra Sverige än i de södra delarna, vilket därmed kräver en högre förbrukning och eventuellt en något starkare värmepump. Varmvattnet dimensioneras efter hur många personer som finns i hushållet och behöver ta del av det. Vi hjälper dig gärna med att hitta rätt värmepump i Falkenberg. Vi har många produkter att välja mellan och vi ser alltid till att hjälpa våra kunder tills de blir nöjda.

  Vilka olika typer av värmepumpar finns det?

   

  Olika sorters värmepumpar fungerar på olika sätt och genom att jämföra dess funktioner kan du hitta det alternativ som passar dig och din bostad bäst. Många gånger handlar valet av värmepump om ditt hem har ett vattenburet uppvärmningssystem eller inte. Hos oss finner du många olika produkter att välja mellan.

  Luft-luftvärmepump

  En luft-luftvärmepump hämtar luft utifrån, gör om energin och sprider den till luften inne i ditt hus. Den är oftast både mindre och enklare än andra värmepumpar. Då den även kostar mindre är den många gånger ett bra alternativ då du vill värma upp mindre ytor eller utrymmen som garage och uterum. Luft-luftvärmepumpen kan användas till att både värma upp eller kyla ner och kräver enklare installation.

  För att läsa mer om luft-luftvärmepumpar klicka här

  Luft-vattenvärmepump

  En luft-vattenvärmepump hämtar energin utifrån och leder den till ditt hus vattenburna värmesystem. Dessa genererar mycket värme för vad det kostar och hjälper samtidigt till med att värma upp vatten till det befintliga vattenburna värmesystemet.

  För att läsa mer om luft-vattenvärmepumpar klicka här

  Frånluftsvärmepump

  Frånluftsvärmepumpar fångar upp värmen innan den ventileras ut ur din bostad och överför denna till det vattenburna uppvärmningssystemet i huset. På detta sätt får du in ny fräsch luft i huset samtidigt som du återanvänder värmen. Luftvärmepumpen installeras vanligtvis redan vid byggnationen av huset.

  För att läsa mer om frånluftspumpar klicka här

  Bergvärmepump

  Genom att installera en bergvärmepump till din bostad utvinner du energi från berggrunden. Även om installation av bergvärme är betydligt dyrare än andra typer av luftvärmepumpar, sparar du i längden ner på stora kostnader med ett sådant värmesystem. En bergvärmepump kräver i stort sätt heller inget underhåll.

  För att läsa mer om bergvärmepumpar klicka här.

  Oavsett vilken typ av värmepump som passar dig bäst kan du med dagens modeller komma undan med stora besparingar på sikt. Hur stor kostnaden blir för installation eller service har också att göra med vilken typ av värmepump du väljer. Kontakta oss så hjälper våra installatörer dig med service och installation av värmepump i Falkenberg.

  Är du osäker på typ eller modell är du välkommen att komma in eller kontakta oss. Vi på Värmekällan Väst AB / IVT Center har lång erfarenhet och bred kunskap när det kommer till att hjälpa till med produkter och installation till service och underhåll. Våra kunniga och certifierade installatörer installerar din nya värmepump i Falkenberg snabbt och enkelt. Hos oss får du trygg service och vi ser alltid till att våra kunder är nöjda. Välkommen till oss för hjälp med värmepump i Falkenberg!

  Fördelar med att installera en värmepump i Falkenberg

   

  • Stor ekonomisk besparing
  • Miljövänligt
  • Ren och fin drift
  • Sköter uppvärmning automatiskt
  • Relativt underhållsfritt

  Svårt att hitta rätt värmepump?

  Läs mer om våra olika värmepumpar eller kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt!