1

 Värmekällan Väst AB Båstad

 

IVT-Center Väst och Värmekällan Väst AB har installerat och servat värmepumpar åt företag och privatpersoner länge. Eftersom vi är återförsäljare av IVT kan vi dessutom deras produkter utan och innan, och har både kunskapen och erfarenheten att hjälpa även dig med din nya investering i Båstads kommun.

Har du frågor om våra värmepumpar eller du vill ha en offert på installation eller service är du varmt välkommen att ta kontakt med oss på telefon eller genom att fylla i formuläret nedan. Vi hör av oss så snart vi kan.

 

Är din värmepump i behov av service?

Regelbunden service av en auktoriserad servicepartner är starkt rekommenderat för att din värmepump ska hålla så länge som möjligt. Vi på Värmekällan Väst AB/IVT Center i Halmstad har certifierade servicereparatörer som servar värmepumpar. Detta både för att temperaturen i ditt hem ska fortsätta vara så behaglig som möjligt, samt för att du ska hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt.

Boka service eller be om offert!  Ryttarevägen 8
  302 62 Halmstad
  Orgnr: 556504-2438

  Kontaktuppgifter:

  Tel: 020-565 000
  Tel: 070-605 60 00
  Jour: 070-852 05 26
  E-post: info@ivtcenter.se

  Öppettider

  Måndag – Fredag: 8.00-16.00
  Lunchstängt: 11.30 -12.30
  Lördag och Söndag: Stängt

  Vi som jobbar här

  Kennert Bengtsson

  Teknisk säljare Halland

  kennert@varme-kallan.se
  Mobiltelefon: 070-605 60 00
  Huvudkontor: 020-565 000

  Linda Bengtsson

  Kundkontakt/Bokning

   linda.bengtsson@varme-kallan.se
   Mobiltelefon: 0734-297538
   Halmstad 035-12 58 60
   Falkenberg 0346-61022

  Var i Sverige bor du?

  Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet inom värmepumpar och energibesparing
  och hjälper gärna även dig med din värmepump. 

  Ta kontakt med oss för en värmepump i Båstad

  Vilken typ av pump som lämpar sig bäst för dig? Vilken värmepump som passar ditt boende bäst har med flera faktorer att göra. Har du nära till vatten? Är ditt hus byggt på berggrund? För att vi ska kunna ta reda på vilken värmepump du skulle ha störst nytta för kommer vi mer än gärna ut till dig och ser över din tomt och din fastighet.

  Efter att vi tillsammans kommit fram till vilken typ av produkt som bäst lämpar sig för ditt hem eller företag i Båstad, skickar vi dig en kostnadsfri offert. Kontakta oss redan idag för att påbörja din nya investering till ett mer energisnålt boende.

  Låt oss installera din värmepump i Båstad.

  Bergvärmepump

  Har du möjlighet att få en bergvärmepump installerad har du även den mest effektiva typen av uppvärmning när man ser till energiförbrukning. Bergvärmen lyckas högst temperatur under de kallaste månaderna, då mest energi går åt för att värma upp huset.

  Låt oss installera din luftvärmepump i Båstad.

  Luft/vattenvärmepump

   När man har för långt till berg eller man har en för liten tomt för att gräva ner jordvärme är en luft/vattenvärmepump det självklara valet.

  Vi installerar din luftvärmepump i Båstad.

  Luft/luftvärmepump

  Dessa luftvärmepumpar lämpar sig väl för dagens smarta hem. Deras luftreningsfunktioner, AC och att de är lätta att styra via SMS eller WiFi, gör att de passar de allra flesta hem.

  Låt oss installera din frånluftsvärmepump i Båstad.

  Frånluftsvärmepump

  Dessa pumpar är ofta installerade i tvättstugor, entréer eller badrum där utrymmet är mer begränsat. Dessa pumpar är därför betydligt mer kompakta än andra alternativ.

  Berg-, jord- och sjövärme

   

  På fackspråk kallas även dessa värmepumpar för vätska/vatten värmepumpar eftersom man hämtar energin från berget under, jorden eller en sjö via en kollektorslang. I kollektorslangen finns en vätska vilket idag oftast är en bioetanol och vattenblandning, men det kan också vara en glykolblandning. Efter att värmepumpen hämtat upp energin från berget, jorden eller sjön så omvandlas den till värme som levereras ut på det vattenburna värmesystemet och till varmvattnet. Därav namnet vätska/vatten. Man använder alltså samma typ av värmepump för att hämta energin ur dessa olika energikällor, vissa mindre inställningsändringar kan behöva göras beroende på vilken energikälla man har.

  Luft / vattenvärmepumpar
  i Båstad

   

  En luftvatten värmepump hämtar energin som finns i uteluften. Den omvandlar den energin till att ge fastigheten värme och varmvatten. Vanligtvis installeras en luft/vattenvärmepump tillsammans med en kompatibel inne del från samma tillverkare som innehåller varmvattenberedare, eltillskott och styrenhet. Men det går även att på bra sätt komplettera tex en befintlig vedanläggning med en luft/vattenvärmepump.

  "Mycket nöjd. Två veckor efter säljmötet med PO var värmepumpen installerad. Snyggt arbete och installatören tog allt skräp med när det var klart. Vi är mycket nöjda."

   

  Annie Thingvall

      

  "Klart trevlig och kunnig personal som hjälpte mig med vår IVT värmepump till överkomligt pris."

   

  Jukka T

      

  "Snabb service och de kan vad dem håller på med."

   

  Andreas B

      

  Frånluftsvärme
  i Båstad

   

  Frånluftsvärmepumpen har två stycken huvudsyften. Den ska ventilera bostaden eller fastigheten och den ska sköta uppvärmning av värme och varmvatten. Det är värmen i frånluften som återvinns och görs om till ny värme. Frånluft är gammal dålig luft i bostaden som är uppvärmd men ska vädras bort. Samtidigt som den gamla dåliga luften ventileras bort så sugs det in ny frisk luft utifrån till huset via spaltventiler i fönstren eller väggventiler i väggarna.

  Luft / luftvärmepumpar
  i Båstad

   

  En Luft/luftvärmepump hämtar energin från luften ute och omvandlar den till värmeenergi som överförs till inomhusluften. Dessa värmepumpar som mer ett komplement till den befintliga uppvärmningen, inte som ett system som själv hanterar all uppvärmning. Uppvärmning av denna typ innebär att man även behöver ha kvar sina element, då värmepumpen inte fullt orkar hålla uppe värmen själv under årets kallare perioder.

  Värmekällan Väst AB

  Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet av värmepumpar och har arbetat som IVT-partner sedan 1980 under namnet IVT-Center Väst. Vi är experter på energibesparing och har lång erfarenhet av förnybar energi. Eftersom inget hem eller företag är det andra likt rekommenderar vi att du bokar in ett kostnadsfritt hembesök av oss. Vi kan då anpassa vår offert helt efter dina behov och förutsättningar. Vi utför våra tjänster med stort ansvar och levererar en nyckelfärdig och optimal energisparlösning.

  Värmekällan har många nöjda kunder i Båstad.
  Vi har installerat värmepumpar åt många nöjda kunder i Båstad.

  Nöjd-kund-garanti

  Värmekällan Väst AB och Energimannen har av IVT värmepumpar utsetts till Sveriges bästa återförsäljare kategori ”flest nöjda kunder”. En prestigefylld och ärorik utmärkelse som visar att vi tar hand om våra kunder på absolut bästa sätt. Ett arbete vi jobbat med i många år.
  Vi hoppas såklart på ännu fler nöjda kunder framöver och för att du ska känna dig trygg med oss erbjuder vi nöjd-kund-garanti.

  10 års garanti ingår. För vi chansar aldrig.


  För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp får du alltid 10 års garanti på kompressorn (hjärtat i din värmepump) när du köper en värmepump från IVT. Garantin gäller när du köper någon av våra värmepumpar för villor med en effekt upp till 20 kW och servar den enligt IVT:s serviceprogram. Garantin skiljer sig från en försäkring genom att du aldrig behöver koppla in något försäkringsbolag om något skulle hända med din värmepump. Istället ringer du direkt till din oss på Värmekällan Väst AB så hjälper vi dig. Bra va? Hör av dig till oss om du vill veta mer om våra garantier eller klicka dig vidare för att läsa mer.

  Värmepump Båstad

   

  Två stora anledningar till att vi på Värmekällan installerar många pumpar i Båstad är att de är både kostnadseffektiva och miljövänliga. Genom att byta ut ditt befintliga värmesystem, vare sig det hemma eller på ditt företag, bidrar du till att göra en bra sak för miljön samtidigt som du sänker dina kostnader. Kontakta oss på Värmekällan oss så kommer våra certifierade installatörer ut till dig i Båstad, och ser till att du kan börja din investering.

  Värmepump – hur fungerar det och vad är fördelarna?

   

  En värmepump använder naturligt lagrad solenergi från berget, jorden, luften eller vattnet. Denna kostnadsfria energi förvandlar värmepumpen till ett utmärkt system för att värma upp din bostad. Värmepumpen värmer också upp vattnet till en mycket låg kostnad. Med hjälp av termodynamikens naturlagar omvandlar värmepumpens kompressor energin så att du kan njuta av den i din bostad.

   

  Dagens värmepumpar ger billigare och
  effektivare uppvärmning

   

  I en del fall vid byten av värmepumpar så dimensionerar man om värmepumpen, och byter i vissa fall även ut den mot en större modell, vilket hjälper en att göra en betydligt större besparing i jämförelse med tidigare, men kan också behöva komplettera sin energikälla. Finns ett värmesystem för bergvärme installerat behöver det ibland kompletteras med ytterligare ett borrhål för att klara få upp tillräckligt med energi för den större och kraftigare värmepumpen.

  Är du osäker på typ eller modell du behöver är du välkommen att komma in eller kontakta oss på mail eller telefon. Vi på Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet och bred kunskap när det kommer till att hjälpa till med allt från produkter och installation till service och underhåll. Våra kunniga och certifierade installatörer hjälper dig i Båstad snabbt och enkelt. Hos oss får du trygg service och vi ser alltid till att våra kunder är nöjda. Välkommen till oss för hjälp med värmepump i Båstad!

  Svårt att hitta rätt värmepump?

  Läs mer om våra olika värmepumpar eller kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt!