1

Kompletta värmesystem
med IVT Värmepumpar i Kungsbacka

Genom att installera en värmepump i Kungsbacka utvinner du energi från luft, mark eller vatten. En värmepump använder väldigt lite elektricitet för att utvinna energi och i sin tur överför den till ditt värmesystem. Detta gör värmepump till ett miljövänligt och mycket effektivt alternativ för att värma upp din bostad med eftersom den minskar energiförbrukningen för de allra flesta efter installation. Därmed kan du spara på både miljön och kostnaderna.

Värmekällan installerar bergvärmepumpar i Kungsbacka.

Bergvärmepumpar

Har du möjlighet att få en bergvärmepump installerad har du även den mest effektiva typen av uppvärmning när man ser till energiförbrukning. Bergvärmen lyckas högst temperatur under de kallaste månaderna, då mest energi går åt för att värma upp huset.

Värmekällan installerar luftvärmepumpar i Kungsbacka

Luft/vattenvärmepumpar

 När man har för långt till berg eller man har en för liten tomt för att gräva ner jordvärme är en luft/vattenvärmepump det självklara valet.

Värmekällan levererar och installerar värmepumpar i Kungsbacka.

Luft/luftvärmepumpar

Luft/luftvärmepumpen lämpar sig väl för dagens smarta hem. Dess luftreningsfunktioner, AC och att de är lätta att styra via SMS eller WiFi, gör att den passar de flesta hem. 

Frånluftsvärmepumpar

Frånluftsvärmepumpar är ofta installerade i tvättstugor, groventréer eller badrum där utrymmet är begränsat. Just därför är frånluftsvärmepumpen också mycket kompakt.

Värmekällan Väst AB
Proffs på värmepumpar i Kungsbacka

 

Värmekällan Väst AB har sedan 1980 arbetat som IVT-partner under namnet IVT-Center Väst. Med vår väldigt långa erfarenhet av luftvärmepumpar har vi blivit experter på energibesparing och har lång erfarenhet av förnybar energi.

Det gör vårt företag till det bästa och tryggaste valet när du ska investera i produkter som en ny värmepump, solceller eller poolvärme. Eftersom alla bostäder är olika och kräver olika typer av produkter, rekommenderar vi att du bokar in ett kostnadsfritt hembesök. På så vis kan vi anpassa offerten utefter dina behov, förutsättningar och din fastighet. Vi utför våra tjänster med stort ansvar och installerar värmepumpar för optimal energi besparing.

Är du osäker på vilken värmepump som är rätt att installera för just dig och din bostad? Kontakta oss och låt oss hjälpa dig med både rådgivning och installation av din nya värmepump.

 

Vi servar din värmepump i Kungsbacka

Vi rekommenderar starkt att din värmepump genomgår regelbundet underhåll för att din investering ska löna sig så mycket som den bör. Vi certifierade servicereparatörer och servar värmepumpar både i Kungsbacka och övriga västkusten. Att hålla den i gott skick är viktigt, och hjälper dig inte endast att hålla en behaglig temperatur hemma, du sparar också betydligt mer pengar.

För att din värmepump ska hålla så länge som möjligt är en regelbunden service att rekommenderas av en auktoriserad servicepartner. Vi på Värmekällan Väst AB/IVT Center är återförsäljare av IVTs Värmepumpar och certifierade servicereparatörer.

Vi säkerställer att värmepumpar får det underhåll som krävs och behövs för att den ska hålla länge. Genom regelbunden service på värmepumpen sparar man både energi och pengar i längden.

Boka service eller be om offert!

Kontakta oss via formuläret nedan för mer information om vad som gäller vid service av värmepumpar i Kungsbacka.  Huvudkontor

  Industrivägen 55
  433 61 Sävedalen
  Orgnr: 556504-2438

  Kontaktuppgifter:

  Tel: 020-565 000
  Jour: 070-852 05 26
  E-post: info@ivtcenter.se

  Öppettider

  Måndag – Fredag: 8.00-16.00
  Lunchstängt: 11.30 -12.30
  Lördag och Söndag: Stängt

  Vi som jobbar här

  Peo Kallies

  Ägare/Teknisk säljare
  po.kallies@varme-kallan.se
  Huvudkontor: 020-565 000

  Michael Kallies

  Maria Wensund

  Daniel Zachrisson

  Patrik Losgård

  Arbetsledare
  patrik.losgard@varme-kallan.se
  Huvudkontor: 020-565 000

  Linda Bengtsson

  Arbetsledare
  linda.bengtsson@varme-kallan.se
  Huvudkontor: 020-565 000

  Bor du i en annan stad och behöver hjälp med att installera rätt värmepump?

  Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet inom värmepumpar och energibesparing
  och hjälper gärna även dig med din värmepump. 

  "Mycket nöjd. Två veckor efter säljmötet med PO var värmepumpen installerad. Snyggt arbete och installatören tog allt skräp med när det var klart. Vi är mycket nöjda."

   

  Annie Thingvall

      

  "Klart trevlig och kunnig personal som hjälpte mig med vår IVT värmepump till överkomligt pris."

   

  Jukka T

      

  "Snabb service och de kan vad dem håller på med."

   

  Andreas B

      

  Berg-, jord- och sjövärme

   

  På fackspråk kallas även dessa värmepumpar för vätska/vatten värmepumpar eftersom man hämtar energin från berget under, jorden eller en sjö via en kollektorslang. I kollektorslangen finns en vätska vilket idag oftast är en bioetanol och vattenblandning, men det kan också vara en glykolblandning. Efter att värmepumpen hämtat upp energin från berget, jorden eller sjön så omvandlas den till värme som levereras ut på det vattenburna värmesystemet och till varmvattnet. Därav namnet vätska/vatten. Man använder alltså samma typ av värmepump för att hämta energin ur dessa olika energikällor, vissa mindre inställningsändringar kan behöva göras beroende på vilken energikälla man har.

  Vi har flera nöjda kunder i Kungsbacka.

  Nöjd-kund-garanti

  Värmekällan Väst AB  och Energimannen har av IVT värmepumpar utsetts till Sveriges bästa återförsäljare kategori ”flest nöjda kunder”. En prestigefylld och ärorik utmärkelse som visar att vi tar hand om våra kunder på absolut bästa sätt. Ett arbete vi jobbat med i många år.

  Vi hoppas såklart på ännu fler nöjda kunder framöver och för att du ska känna dig trygg med oss erbjuder vi nöjd-kund-garanti.

  10 års garanti ingår. För vi chansar aldrig.


  För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp får du alltid 10 års garanti på kompressorn (hjärtat i din värmepump) när du köper en värmepump från IVT. Garantin gäller när du köper någon av våra värmepumpar för villor med en effekt upp till 20 kW och servar den enligt IVT:s serviceprogram. Garantin skiljer sig från en försäkring genom att du aldrig behöver koppla in något försäkringsbolag om något skulle hända med din värmepump. Istället ringer du direkt till din oss på Värmekällan Väst AB så hjälper vi dig. Bra va? Hör av dig till oss om du vill veta mer om våra garantier eller klicka dig vidare för att läsa mer.

  Värmekällan Väst AB

  Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet av luftvärmepumpar och har arbetat som IVT-partner sedan 1980 under namnet IVT-Center Väst. Vi är experter på energibesparing och har lång erfarenhet av förnybar energi. Det gör vårt företag till det självklara valet när du ska investera i en ny värmepump, solceller eller poolvärme. Eftersom inget hem är det andra likt rekommenderar vi att du bokar in ett kostnadsfritt hembesök med oss. Då kan vi anpassa vår offert helt efter dina behov och förutsättningar. Vi utför våra tjänster med stort ansvar och levererar en nyckelfärdig och optimal energisparlösning.

  Värmekällan har lång erfarenhet av att installera värmepumpar i Kungsbacka.

  Luft / vattenvärmepumpar
  i Kungsbacka

   

  En luftvatten värmepump hämtar energin som finns i uteluften. Den omvandlar den energin till att ge fastigheten värme och varmvatten. Vanligtvis installeras en luft/vattenvärmepump tillsammans med en kompatibel inne del från samma tillverkare som innehåller varmvattenberedare, eltillskott och styrenhet. Men det går även att på bra sätt komplettera tex en befintlig vedanläggning med en luft/vattenvärmepump.

  Frånluftsvärme

   

  En frånluftsvärmepump ska ventilera bostaden eller fastigheten och även sköta uppvärmningen av värme och varmvatten. Det är detta som återvinns till ny värme. Frånluft är därför den gamla dåliga luften som värmts upp och ska vädras ut. Samtidigt som den gamla luften ventileras ut, sugs det in ny frisk luft utifrån via ventiler i fönstren eller i väggarna.

  Luft / luftvärmepumpar
  i Kungsbacka

   

  En Luft/luftvärmepump hämtar energin från luften ute och omvandlar den till värmeenergi som överförs till luften inne. Man ser luft/luft som ett komplement till den befintliga uppvärmningen.

  Uppvärmningen innebär dock att man behöver ha kvar sina element. Trots att luft/luftvärmepumpen är effektiv orkar den inte att hålla värmen själv under årets kallare perioder, varav ytterligare en värmekälla behöver finnas.

  Värmepump Kungsbacka

   

  Två stora anledningar till att vi på Värmekällan installerar många pumpar i Kungsbacka är att de är både kostnadseffektiva och miljövänliga. Genom att byta ut ditt befintliga värmesystem bidrar du till att göra en bra sak för miljön samtidigt som du sänker dina kostnader. Kontakta oss på Värmekällan oss så hjälper våra certifierade installatörer dig att spara pengar på uppvärmningen hemma.

  Vilka fördelar har en värmepump?

  En värmepump använder naturligt lagrad solenergi från berget, jorden, luften eller vattnet. Med gratis solenergi förvandlas värmepumpen till ett utmärkt system för att värma upp din bostad. Värmepumpar har även funktionen att värma upp ditt vatten till en mycket låg kostnad. Med hjälp av termodynamikens naturlagar omvandlar värmepumpens kompressor energin så att du kan njuta av det i din bostad.

  För att värmepumpen ska bli så effektiv som möjligt vill den ha så hög temperatur det går från energikällan samtidigt som den ska producera en så låg temperatur som möjligt.

  Billigare och mer effektiv uppvärmning

  Genom att installera en värmepump så sparar du med mellan 60-80%. Har man en gammal pump som behöver bytas ut till en ny lika kraftfull modell så brukar vi räkna med att man gör en liten ökad energibesparing med nya generationens värmepumpar.

  I en del fall vid byten av värmepumpar så dimensionerar man om värmepumpen, och byter i vissa fall även ut den mot en större modell. Då kommer man att kunna göra en betydligt större besparing mot tidigare, men kan också behöva komplettera sin energikälla. Finns ett värmesystem för bergvärme installerat behöver det ibland kompletteras med ytterligare ett borrhål för att klara få upp tillräckligt med energi för den större och kraftigare värmepumpen.

  Är du osäker på typ eller modell du behöver är du välkommen att komma in eller kontakta oss på mail eller telefon. Vi på Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet och bred kunskap när det kommer till att hjälpa till med allt från produkter och installation till service och underhåll.

  Våra kunniga och certifierade installatörer hjälper dig i Kungsbacka snabbt och enkelt. Hos oss får du trygg service och vi ser alltid till att våra kunder är nöjda.

  Välkommen till oss för hjälp med värmepump i Kungsbacka!

  Service och installation av värmepumpar i Kungsbacka

  Hur arbetar vi med service av värmepumpar i Kungsbacka?

   

  Vi på Värmekällan Väst AB är experter på tjänster som dimensionering, installationer, service och reparationer av värmepumpar i Kungsbacka. Värmepumpar har varit vårt fokus i över 30år och med erfarenheten vi har införskaffat oss under dessa år vet vi hur viktigt det är med underhåll för att allt ska fungera felfritt.

  För värmepumpar som slutar fungera och inte ger värme eller varmvatten prioriteras alltid felsökning och reparation. Eftersom en luftvärmepump arbetar dygnet runt kan den även stanna dygnet runt. Därför erbjuder vi också jour där man kan ta kontakt med oss på telefon dygnet runt för att få hjälp med sin luftvärmepump.

  Vad kostar det att serva en värmepump?

  En underhållsservice tar ungefär 1 timma på plats och kostar 2500 kr för värmepumpar upp till 20kW. Detta är ett totalpris där både servicebilen, resan och arbetet på plats ingår i priset.

  Vid eventuella fel på pumpen tillkommer kostnader för att åtgärda dessa. Värmepumpar på 20kW och större prissätts individuellt.

  Serviceavtal på värmepumpar

  Vi erbjuder våra kunder möjligheten att finnas med i ett register där man kan få värmepumpen servad varje eller vartannat år. Vi kontaktar fastighetsägaren eller annan ansvarig när det är dags för servicen på din pump i Kungsbacka-området.

  Vi försöker alltid att utföra dessa tjänster under våren, sommaren eller början av hösten för att försäkra oss om att hinna hjälpa så många som möjligt innan vinter och kyla är på ingång. Under Vintern prioriterar vi inte underhållsservice utan de görs enbart i mån av tid.

  En servicepartner att lita på

   

  Det är väldigt viktigt att man som fastighetsägare har en trygg servicepartner som man kan lita på. Vi på Värmekällan hjälper våra kunder närhelst behovet uppstår och är tillgängliga dygnet runt. Varmt välkommen att kontakta oss för hjälp med installation eller service på din värmepump i Kungsbacka.

  Svårt att hitta rätt värmepump?

  Läs mer om våra olika värmepumpar eller kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt!