1

Frånluftsvärmepumpar för moderna villor.

Våra frånluftsvärmepumpar återvinner värmen som redan finns i ditt hus, och som annars hade ventilerats ut. På så sätt kan de både producera värme och varmvatten till en mycket låg kostnad. En IVT frånluftsvärmepump ger dessutom ett sundare inomhusklimat, eftersom den kontinuerligt byter ut luften i ditt hem.

Våra frånluftsvärmepumpar

ivt frånluftsvärmepump vent

IVT Vent 402

IVT Vent 402 använder energin som redan finns i ditt hus för att producera värme och tappvarmvatten till en låg kostnad. Värmepumpen är särskilt utvecklad för att smidigt kunna ersätta en tidigare frånluftsvärmepump, oavsett fabrikat.

Varför IVT frånluftsvärmepumpar

Frånluftsvärmepumpen levereras med det mesta inbyggt, kompressor, varmvattenberedare, eltillskott och styrsystem. De är ofta installerade i tvättstugor, groventréer eller badrum. Där är utrymmet ofta begränsat och det medför att frånluftsvärmepumpen är mycket kompakt. 

 

Så fungerar frånluftsvärme

10 års garanti ingår. För vi chansar aldrig.


För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp får du alltid 10 års garanti på kompressorn (hjärtat i din värmepump) när du köper en värmepump från IVT. Garantin gäller när du köper någon av våra värmepumpar för villor med en effekt upp till 20 kW och servar den enligt IVT:s serviceprogram. Garantin skiljer sig från en försäkring genom att du aldrig behöver koppla in något försäkringsbolag om något skulle hända med din värmepump. Istället ringer du direkt till din oss på Värmekällan Väst AB så hjälper vi dig. Bra va? Hör av dig till oss om du vill veta mer om våra garantier eller klicka dig vidare för att läsa mer.

ivt frånluftsvärmepump vent

IVT Vent 402

 

IVT Vent 402 är en frånluftsvärmepump för dig som har höga krav på komfort, miljö och design och är ett perfekt val för dig som byter ut en tidigare frånluftsvärmepump, oavsett fabrikat. Här får du värme, varmvatten och ventilation i ett kompakt och snyggt paket. IVT Vent 402 använder energin som redan finns i ditt hus för att producera värme och tappvarmvatten till en låg kostnad.

Läs mer om IVT Vent 402

(Klicka på bilderna för att öppna)

Värmekällan Väst AB

Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet av luftvärmepumpar och har arbetat som IVT-partner sedan 1980 under namnet IVT-Center Väst. Vi är experter på energibesparing och har lång erfarenhet av förnybar energi. Det gör vårt företag till det självklara valet när du ska investera i en ny värmepump, solceller eller poolvärme. Eftersom inget hem är det andra likt rekommenderar vi att du bokar in ett kostnadsfritt hembesök med oss. Då kan vi anpassa vår offert helt efter dina behov och förutsättningar. Vi utför våra tjänster med stort ansvar och levererar en nyckelfärdig och optimal energisparlösning.

Nöjd-kund-garanti

Värmekällan Väst AB  och Energimannen har av IVT värmepumpar utsetts till Sveriges bästa återförsäljare kategori ”flest nöjda kunder”. En prestigefylld och ärorik utmärkelse som visar att vi tar hand om våra kunder på absolut bästa sätt. Ett arbete vi jobbat med i många år.

Vi hoppas såklart på ännu fler nöjda kunder framöver och för att du ska känna dig trygg med oss erbjuder vi nöjd-kund-garanti.

Varför frånluftsvärmepump?

 

Fördelar med frånluftsvärmepump

  • De moderna kraftfulla modellerna kan ge en bra besparing
  • Klarar de nya bygg- och boreglerna bra
  • Behöver inga tillstånd
  • Syns inte på utsidan huset
  • Tar litet utrymme efter installation

Nackdelar med frånluftsvärmepump

  • Kräver mekanisk frånluftsventilation
  • Störande ljud
  • Kräver vattenburet värmesystem
  • Begränsad i vad man kan få ut i energi
  • Kräver en del eltillskott

Svårt att hitta rätt värmepump?

Läs mer om våra olika värmepumpar eller kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt!

Frånluftsvärmepump

 

Frånluftsvärmepumpar är framförallt vanliga i mindre villor, kedjehus, parhus och lägenheter. En frånluftsvärmepump är tillverkad för två stycken huvudsyften. Den ska först och främst ventilera bostaden eller fastigheten och samtidigt sköta uppvärmning av värme och varmvatten. Värmen i vattnet används sedan till att ge golvvärme och/eller värma upp radiatorer. Det är denna frånluftsvärme som återvinns och sedan återanvänds för att skapa ny värme till inomhusluften. Frånluft är enkelt förklarat gammal dålig luft i bostaden som redan är uppvärmd och som behöver vädras ut. Samtidigt som den gamla dåliga luften i ditt hem ventileras bort så sugs det in ny frisk luft utifrån till huset via antingen spaltventiler i dina fönster eller väggventiler i husets väggar.
Dagens frånluftsvärmepump ger dig en effektiv uppvärmning hemma genom att fortsätta använda luften i ditt hem.

 

En effektiv uppvämning av ditt hem

 

’Frånluftsvärmepumpen kommer levererad med det mesta redan inbyggt, kompressor, varmvattenberedare, eltillskott och styrsystem. Dessa värmepumpar installeras vanligtvis i tvättstugor, groventréer eller badrum där utrymmet ofta är mer begränsat. Detta medför att frånluftsvärmepumpar är mycket kompakta.
Traditionellt sett så har kompressorns effekt på en frånluftvärmepump legat på ca 2kW och de har passat väldigt bra för bostäder och hus med en storlek på upp till 110-130 m2 eller en total förbrukning på ca 15 000 kWh. Men i takt med att tekniken utvecklats så har man lyckats tillverka frånluftsvärmepumpar med en kompressoreffekt på 4-6kW. Dessa moderna produkter har lett till att frånluftsvärmepumpar nu även är ett bra alternativ för bostäder upp till 200-220 m2, samtidigt som de följer riktlinjerna för nybyggda hus som ges från de nya bygg- och boreglerna som upprättats.

 

En modern frånluftsvärmepump innebär en större besparing

Under en period installerades tyvärr frånluftsvärmepumpar i allt för stora hus. Dessa större hus krävde upp mot 10-12 kW när temperaturen var som lägst utomhus, vilket då medförde att frånluftsvärmepumpen behövde ta till alldeles för stor hjälp av sitt inbyggda eltillskott. Detta ledde i sin tur till en betydligt högre driftskostnad.
Även om det idag inte byggs hus på samma sätt som man gjorde förr, finns det idag fortfarande en hel del av dessa äldre anläggningar kvar. Har man ett hus med frånluftsvärmepump som drar ca 20 000 – 30 000 kWh så bör man installera antingen en kraftfullare frånluftsvärmepump, en luft/vattenvärmepump eller en berg/jord värmepump så att energiförbrukningen inte överstiger det rekommenderade.

 

Ta vara på energin i ditt hem 

Har man redan en frånluftsvärmepump installerad i sin bostad är ett väldigt bra alternativ att även installera en luft/luftvärmepump. På detta sätt hjälper luft/luftvärmepumpen till att värma upp huset vilket gör att frånluftsvärmepumpen inte behöver aktivera sitt eltillskott lika fort. Frånluftsvärmepumpen återvinner även värmen som luft/luftvärmepumpen producerat genom att fortsätta använda samma energi.
Eftersom frånluftsvärmepumpen återvinner energin från bostaden så är det dock viktigt att rumstemperaturen inte blir för låg. En tumregel att gå efter är att en frånluftsvärmepump inte fungerar om rumstemperaturen är lägre än ca 16-17 grader. Anledningen till detta är att det då finns för lite energi i rumstemperaturen vilket leder till att värmepumpen då inte klarar av att gå.

Livslängden hos en frånluftsvärmepump är upp till 18-20år.