Service värmepump

För att din värmepump ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi regelbunden service av en auktoriserad servicepartner. Som återförsäljare av IVTs Värmepumpar har vi på Värmekällan Väst AB / IVT Center certifierade servicereparatörer som säkerställer att din värmepump för den kärlek den förtjänar. Genom regelbunden värmepumpsservice sparar du i längden både energi och pengar. 

Kontakta oss via formuläret nedan om du vill få mer information om vad som gäller för vid värmepumpservice

Kontakta oss för service:

Vi servar värmepumpar från Lysekil i norr till Helsingborg i söder och ca 10 mil inåt landet.
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Vill du hellre ringa till några av våra lokalkontor hittar du dem här:

Huvudkontor

Tel: 020-565 000
Jour: 070-852 05 26
E-post: info@varme-kallan.se

Öppettider

Måndag – Fredag: 8.00-16.00
Lunchstängt: 11.30 -12.30
Lördag och Söndag: Stängt

Serva din värmepump!

 

För att din värmepump ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi regelbunden service av en auktoriserad servicepartner. Som återförsäljare av IVTs värmepumpar har vi på IVT-Center Väst certifierade servicereparatörer som säkerställer att din värmepump får den kärlek den förtjänar.

Genom regelbunden service fungerar din värmepump optimalt, vilket gör att du sparar både energi och pengar.

Värmekällan Väst AB

Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet av luftvärmepumpar och har arbetat som IVT-partner sedan 1980 under namnet IVT-Center Väst. Vi är experter på energibesparing och har lång erfarenhet av förnybar energi. Det gör vårt företag till det självklara valet när du ska investera i en ny värmepump, solceller eller poolvärme. Eftersom inget hem är det andra likt rekommenderar vi att du bokar in ett kostnadsfritt hembesök med oss. Då kan vi anpassa vår offert helt efter dina behov och förutsättningar. Vi utför våra tjänster med stort ansvar och levererar en nyckelfärdig och optimal energisparlösning.

Hur arbetar Värmekällan med  värmepumpservice?

 

Vi på Värmekällan är experter på tjänster som dimensionering, installation, service och reparation av värmepumpar. Värmepumpar har varit vår affärsidé och huvudsyssla i över 30år. Med den erfarenheten vet vi hur viktigt det är att sköta en värmepump men vi vet också hur viktigt det är att få hjälp fort om värmepumpen stannar helt. En värmepump som stannar helt och inte ger värme eller varmvatten prioriteras för att felsökas och repareras. Eftersom en luftvärmepump arbetar dygnet runt så kan den även stanna dygnet runt, därför erbjuder vi jour där man kan nå oss 24/7 för att få hjälp.

 

Vad kostar det att serva en värmepump?

En underhållservice tar ca 1 tim på plats och kostar 2500 kr för värmepumpsstorlekar upp till 20kW. Det är ett totalpris och då ingår resan, servicebilen och arbetet på plats. Om man påträffar eventuella fel så tillkommer kostnader för att åtgärda dessa. Värmepumpar på 20kW och större prissätts individuellt.

 

Erbjuder ni serviceavtal på värmepumpar?

Hos oss kan man välja att finnas med i ett register där man kan få sin värmepump servad varje eller vartannat år. Vi kontaktar då fastighetsägaren eller den ansvarige när det är dags för underhållsservice. Vi försöker att utföra de flesta tjänster under årstiderna vår, sommar och början på hösten. Det är för att vi vill vara säkra på att hinna med att hjälpa så många som möjligt innan den riktiga vintern börjar. Under Vintern prioriterar vi inte underhållsservice utan de görs endast i mån av tid.

10 års garanti ingår. För vi chansar aldrig.

För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp får du alltid 10 års garanti på kompressorn (hjärtat i din värmepump) när du köper en värmepump från IVT. Garantin gäller när du köper någon av våra värmepumpar för villor med en effekt upp till 20 kW och servar den enligt IVT:s serviceprogram. Garantin skiljer sig från en försäkring genom att du aldrig behöver koppla in något försäkringsbolag om något skulle hända med din värmepump. Istället ringer du direkt till din oss på Värmekällan Väst AB så hjälper vi dig. Bra va? Hör av dig till oss om du vill veta mer om våra garantier eller klicka dig vidare för att läsa mer.

Vad kan man göra själv för att underhålla sin värmepump?

 

Fastighetsägaren bör kontinuerligt titta till sin värmepump. Det är t.ex. om kompressorn stått stilla i två månader för att en säkring löst ut och den har gått på eltillskott istället och det är först på en fördyrad elräkningen man märker att något kanske är fel. Viss typ av enklare service kan utföras av fastighetsägaren, tex rengöring av filter, avluftning och påfyllning av vatten till värmesystemet.

Vår riktlinje på hur ofta en värmepump bör ha en underhållsservice är följande. Om man som fastighetsägare inte alls gör någonting med sin värmepump förutom att titta till så den är igång, så bör man utföra en underhållsservice på den varje år. Men om man som fastighetsägare själv har lite mer kontroll, rengör filter, kollar trycket och ser över lite driftstemperaturer och loggar så är det lämpligt med en underhållsservice vartannat eller var tredje år.

Som avslutningsvis vill vi återigen påpeka att det är jätteviktigt att man som fastighetsägare har en trygg servicepartner, som man kan lita på svarar och kan hjälpa till fort när problemet är framme. Vi på Värmekällan har den styrkan och finns där för våra kunder när dem behöver det.