Service värmepump i Göteborg

För att din värmepump ska hålla så länge som möjligt rekommenderas regelbunden service av en auktoriserad servicepartner. Som återförsäljare av IVTs Värmepumpar har vi på Värmekällan Väst AB/IVT Center certifierade servicereparatörer som säkerställer att din värmepump får det underhåll som krävs. Genom regelbunden värmepumpsservice sparar du både energi och pengar i längden.

Kontakta oss via formuläret nedan om du vill få mer information om vad som gäller
för vid värmepumpservice i Göteborg

Kontakta oss för service i Göteborg:

Vi servar värmepumpar från Lysekil i norr till Helsingborg i söder och ca 10 mil inåt landet.
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Vill du hellre ringa till några av våra andra lokalkontor hittar du dem här:

Huvudkontor

Tel: 020-565 000
Jour: 070-852 05 26
E-post: info@varme-kallan.se

Öppettider

Måndag – Fredag: 8.00-16.00
Lunchstängt: 11.30 -12.30
Lördag och Söndag: Stängt

Serva din värmepump i Göteborg!

 

För att värmepumpen ska hålla så länge som möjligt är det viktigt med regelbunden service av en auktoriserad servicepartner. Som återförsäljare av IVTs värmepumpar har vi på IVT-Center Väst certifierade servicereparatörer som säkerställer att din värmepump håller sig i gott skick. Genom regelbunden service fungerar din värmepump optimalt, vilket gör att du sparar både energi och pengar.

Värmekällan Väst AB

Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet av luftvärmepumpar och har arbetat som IVT-partner sedan 1980 under namnet IVT-Center Väst. Vi är experter på energibesparing och har lång erfarenhet av förnybar energi. Det gör vårt företag till det självklara valet när du ska investera i en ny värmepump, solceller eller poolvärme. Eftersom inget hem är det andra likt rekommenderar vi att du bokar in ett kostnadsfritt hembesök med oss. Då kan vi anpassa vår offert helt efter dina behov och förutsättningar. Vi utför våra tjänster med stort ansvar och levererar en nyckelfärdig och optimal energisparlösning.

Värmekällan Väst AB hjälper dig med
värmepumpar i Göteborg

 

Värmekällan Väst AB har lång erfarenhet av luftvärmepumpar och har arbetat som IVT-partner sedan 1980 under namnet IVT-Center Väst. Vi är experter på energibesparing och har lång erfarenhet av förnybar energi. Det gör vårt företag till det självklara valet när du ska investera i produkter så som en ny värmepump, solceller eller poolvärme. Eftersom alla bostäder är olika och behöver olika saker rekommenderar vi att du bokar in ett kostnadsfritt hembesök med oss. På så vis anpassar vi offerten utefter dina behov och förutsättningar. Vi utför våra tjänster med stort ansvar och levererar en nyckelfärdig och optimal energisparlösning. Välkommen till oss för hjälp med service på din värmepump i Göteborg.

 

Hur arbetar Värmekällan med service av värmepumpar i Göteborg?

Vi på Värmekällan är experter på tjänster så som dimensionering, installation, service och reparation av värmepumpar i Göteborg. Värmepumpar har varit vårt fokus i över 30år. Med erfarenheten vi har införskaffat oss vet vi hur viktigt det är med underhåll på en värmepump, och vi är även medvetna om hur viktigt det är att få hjälp fort om värmepumpen stannar helt. En värmepump som stannar helt och inte ger värme eller varmvatten prioriteras för att felsökas och repareras. Eftersom en luftvärmepump arbetar dygnet runt så kan den även stanna dygnet runt, därför erbjuder vi jour där man kan kontakta oss dygnet runt för att få hjälp.

 

Vad kostar det att serva en värmepump i Göteborg?

En underhållservice tar ca 1 tim på plats och kostar 2500 kr för värmepumpsstorlekar upp till 20kW. Det är ett totalpris där resan, servicebilen och arbetet på plats ingår i priset. Om man påträffar eventuella fel så tillkommer kostnader för att åtgärda dessa. Värmepumpar på 20kW och större prissätts individuellt.

Har ni serviceavtal på värmepumpar?

Vi erbjuder möjligheten att finnas med i ett register där man kan få sin värmepump servad varje eller vartannat år. Vi kontaktar då fastighetsägaren eller den ansvarige när det är dags för service på din värmepump i Göteborg. Vi försöker att utföra dessa tjänster under vår, sommar och början på hösten för att försäkra oss om att hinna hjälpa så många som möjligt innan vinter och kyla börjar komma. Under Vintern prioriterar vi inte underhållsservice utan de görs enbart i mån av tid.

10 års garanti ingår. För vi chansar aldrig.

För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp får du alltid 10 års garanti på kompressorn (hjärtat i din värmepump) när du köper en värmepump från IVT. Garantin gäller när du köper någon av våra värmepumpar för villor med en effekt upp till 20 kW och servar den enligt IVT:s serviceprogram. Garantin skiljer sig från en försäkring genom att du aldrig behöver koppla in något försäkringsbolag om något skulle hända med din värmepump. Istället kontaktar du oss på Värmekällan Väst AB direkt så hjälper vi dig. Bra va? Hör av dig till oss om du vill veta mer om våra garantier eller klicka dig vidare för att läsa mer.

Vad kan man göra själv för att underhålla sin värmepump?

 

Som fastighetsägaren bör du kontinuerligt titta till din värmepump. Det kan exempelvis ske att kompressorn står stilla i månader för att en säkring löst ut och värmepumpen har istället gått på eltillskott, vilket man först märker på en dyrare elräkning. Viss typ av enklare service kan utföras av fastighetsägaren, tex rengöring av filter, avluftning och påfyllning av vatten till värmesystemet.

Vår riktlinje på hur ofta underhållsservice på en värmepump bör utföras är följande. Om man som fastighetsägare inte gör någon typ av service på sin värmepump förutom att titta till så den är igång, så bör man utföra en underhållsservice på den varje år. Men om man som fastighetsägare själv har lite mer koll, rengör filter, kollar trycket och ser över lite driftstemperaturer och loggar så är det lämpligt med en underhållsservice vartannat eller var tredje år.

Avslutningsvis vill vi återigen påpeka att det är jätteviktigt att man som fastighetsägare har en trygg servicepartner som man kan lita på. Vi på Värmekällan finns där för våra kunder när dem behöver det. Kontakta oss för hjälp med service på din värmepump i Göteborg.